TomJim

Leden
 • Content count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About TomJim

 • Rank
  5+ poster

Informatie

 • Mijn TomTom
  TomTom Navigator (Android)

Recent Profile Visitors

1,546 profile views
 1. Je moet inderdaad iets 'doen' als je naar het buitenland gaat als je niet op kosten gejaagd wilt worden. Ik ben al een tijdje weg bij Vodafone omdat ze zo duur zijn, maar speciaal vanwege hun buitenland-vakantiebundel heb ik bij hun wel een prepaidkaartje gekocht speciaal voor in het buitenland. Ik kan daar voor 2 Euro per dag 35MB mee internetten en wat bellen en sms'en. Nadeel is dat ik in het buitenland dus een ander nummer heb. Dus het blijft een beetje hannissen. Ik kan niet wachten tot in 2017 die tarieven omlaag gaan.
 2. Ik zie nu pas dat ik dit topic ordinair gekaapt heb met mijn bericht hierboven. Dat was niet mijn bedoeling. Gezien de titel dacht ik dat dit een wat-van-alles topic was
 3. Ik heb vanavond TomTom Go Mobile aangeschaft voor 50 cent en geïnstalleerd. Ik ben reuze benieuwd hoe deze nieuwe app mij gaat bevallen. De installatie verliep in elk geval vlekkeloos. De gedownloade kaart (West Europa) is automatisch op mijn SD-kaart terechtgekomen, netjes hoor. Ik moet erg wennen aan de gebruikers interface: in plaats van tikken op een willekeurige plek op het scherm en dan op 'Rijd naar' te tikken, moet ik nu linksonder op een hééél klein rondje tikken en dan op 'Zoek'. Dat wordt nog goed mikken als ik tijdens het rijden de navigatie wil instellen, maar o nee, dat mag natuurlijk niet , hebben ze dus vast expres gedaan Ik vind het wel heel storend dat de menuopties (zoals de 'Zoek' button) op een niet al te donkere achtergrond staan. Ik merk dat de achtergrond erg afleidt van de te kiezen menuopties. Ik heb nog niet gevonden hoe ik die achtergrond kan wijzigen (kan dat?). Waar ik dan wel weer erg blij mee ben, is dat de stem van 'Bram' nog steeds te downloaden is. Die stem zal ik nooit genoeg van krijgen. Deze nieuwe app werkt trouwens een heel stuk sneller dan de TomTom Navigator. Kortom, ik ben vooralsnog behoorlijk tevreden. Nu nog in het verkeer uitproberen.
 4. Daar heb je gelijk in. Dus 20 werkdagen lang 1 uur per dag navigeren kost 7MB, ofwel zo'n 0,35MB per uur. Een dagje rijden naar vakantiebestemming, zeg 8 uur rijden, kost me dan zo'n 3MB. Dan kan ik daarna nog mooi mijn mail en app lezen en één Youtube filmpje kijken voor ik op die 35 MB limiet zit
 5. Ooooooo, 7MB per maand dat valt reuze mee. Hartelijk dank voor de info!
 6. Goedemorgen, Klopt het dat ik een mobiele internetverbinding moet hebben om file-informatie te ontvangen? Zo ja, dan is mijn vraag hoeveel dataverkeer levert file informatie ongeveer op? Ik ben (op vakantie in het buitenland) gehouden aan die verschrikkelijk lage limiet van 35 MB dataverbruik per dag in de vakantiebundel. Na een dagje navigeren wil ik toch niet meer dan zeg 5 MB aan data verbruikt hebben voor file informatie.
 7. Helaas werkt dit bij mij niet. Mijn situatie: Xperia Z Android 4.4.2 TomTom Navigator W. Europe Versie 1.3.2 Kaart W. Europe v930.5611 De default.ov2 staat bij mij op de externe sdkaart in de directory sdcard1/tomtom/com.tomtom.weurope/files/Western_Europe/, maar inderdaad werkt het niet als ik de Archie bestanden daar ook neerzet i.v.m. versie 4.4. Echter op het device zelf is bovenstaande directory niet terug te vinden. Ik heb die vervolgens handmatig toegevoegd aan het interne geheugen (je krijgt dan sdcard/tomtom/com.tomtom.weurope/files/Western_Europe/) en daar de Archie bestanden ingezet. Maar zonder resultaat. Sterker nog, de Archie bestanden zijn ineens terug te vinden in de map storage/emulated/legacy. Ik heb ze daar niet neergezet. Vreemd. Iemand enig idee hoe ik die POIs toch aan de praat krijg?