robdyk

Leden
 • Content count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About robdyk

 • Rank
  5+ poster

Informatie

 • Mijn TomTom
  go510
 1. Ik had ook al zo'n vaag vermoeden dat dit niet gaat lukken. De poi bestanden zelf namaken is helaas erg veel werk. Het zijn waarschijnlijk honderden favorieten. Ik zal die persoon op mijn werk wel vragen of hij het ov2 bestand naar mij wil appen of mailen. Dank je cortrans14 voor je snelle reply !!!
 2. Vraagje over tomtom start 42. Heb een nieuwe tomtom start 42 gekregen. Daar zijn later extra POI's (of favorieten ?) aan toegevoegd. Ik vind de tomtom start nogal traag als je iets op het scherm aanraakt. Dus ik gebruik liever tomtomgo mobile op mijn smartphone. Maar nu wil ik die later toegevoegde POI overzetten op mijn windows laptop zodat ik hem daarna kan importeren naar tomtom op mijn smartphone. Maar de nieuwe generatie tomtom hebben geen driveletter meer als je hem aan de pc hangt. er zit ook geen geheugen kaart in. Die standaard tomtom poi krijg je er sowieso niet uit. Maar die extra POI is er tenslotte toch door iemand (mbv een PC) opgezet, dan moet het er toch ook weer af kunnen ? Maar hoe doe je dat ? Ik kom er met drive connect en/of TomTom drive op de laptop niet uit...
 3. Dat dacht ik al, ik kon bij het instellingenmenu niets vinden. Jammer. Nou ja , ook dat went wel..
 4. Ja dat klopt. Ik heb stemmetje "Xander" en hij zegt bestemming aan de linkerkant of rechterkant. Je moet dus goed kijken op het moment dat dat wordt uitgesproken. Stel je rijdt een rondje om weer dat punt te zoeken. Bij de oude TT go ziet hij dat je van je eindbestemming afwijkt en automatisch gaat zoeken. De nieuwe TT 510 doet dat dus niet. Is dat nu een instelling die ergens verborgen zit, of kan dat ding het gewoon niet meer aan ?
 5. Hallo, Ben ook nieuw op dit forum. Heb een tomtom go 510 aangeschaft. Mijn oude tomtom go 730 heeft het na 8 jaar begeven. Nu met de nieuwe go510 met 5 inch scherm is het wel wennen aan het nieuwe uiterlijk. Wat mij wel een beetje stoorde is dat het scherm met navigatie instructies wegfloept als je de bestemming hebt bereikt. Wat bedoel ik daarmee ? Bij de oude go 730. zei hij bijvoorbeeld " bestemming bereikt. Je zag het route lijntje met een pijltje of het links of rechts zat. Als je een beetje zit te slapen en je zou per ongeluk iets doorrijden of omkeren kon je nog steeds zien waar dat pijltje stond, en hoe je weer terug moest. Bij de nieuwe go510 is dat weg. Als je je bestemming hebt bereikt , en je kan niet goed zien waar het is (bijvoorbeeld op een onoverzichtelijk kruispunt). Zie je het route navigatie lijntje niet meer. Je ziet dan gewoon het hoofdscherm van de kaart. Vind ik wel jammer dat dat er niet meer is, maar daar zal ik zeker wel mee moeten leren leven ? Ik denk niet dat TomTom dit weer terugstopt in hun software.