Manusco

Leden
 • Content count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Manusco

 • Rank
  10+ poster

Informatie

 • Mijn TomTom
  Go 5200 Wifi
 1. Ik heb hier eerder nooit last van gehad. Dus moet het m.i. aan de laatste update liggen dat MyDrive dit nu wel doet.
 2. @Bika, Ja, dat klopt. Het onderste voorbeeld is ook de normale situatie, dus "met"tolwegen. De eerste geeft maar één mogelijkheid, dat is de route met "vermijden van tolwegen". @lexzie, Dit gaat over een route gemaakt im MyDrive, die ik wil doorsturen naar mijn systeem. Het gebruikte navigatiesysteem is hier niet van belang.
 3. Het gaat om de route van Kampen naar Marum ( Gr). Zie de bijlage.
 4. Gisteren even snel een route maken in MyDrive, die ik dan door kon sturen naar mijn Go 5200. Toen ik naar de gemaakte route keek leek mij de gemaakte route niet logisch, kris kras overal tussendoor i.p.v. de snelwegen. Na wat zoekwerk het probleem gevonden, voor mijn vakantie had ik routes gemaakt, en daarbij de optie "tolwegen vermijden"gekozen. Na dit te hebben uitgezet kreeg ik inderdaad een normale, snelle route via de snelwegen. Dit bevreemd mij, in Nederland zijn geen tolwegen, dus zou de gemaakte route niet moeten afwijken. Ik krijg sterk de indruk dat er bij de laatste up-date van alles is misgegaan, nu de tolwegen, en al eerder rapporteerde ik de snelheden, die niet kloppen.
 5. Gisteren en eergisteren behoorlijk veel gereden, dwars door Nederland. Hierbij viel mij inderdaad ook op dat er héél veel foute snelheden worden aangegeven. Op een 130 km weg gaf het systeem 100 aan, waar het 100 was 80, en waar ik 80 mocht werd ineens 130 aangegeven. Kortom, het is een ramp met de snelheden. Het ergste is dan nog dat ik heb ingesteld om een piepje te krijgen bij overschrijding van de snelheid. Het systeem blijft piepen. En om nog maar te zwijgen van de situatie dat ik nu te hard rijd zonder melding te krijgen!!
 6. Ik heb geen problemen gehad met mijn Go 5200, het heeft altijd gewerkt ( en ik hoop dat het zo blijft).
 7. Bij mij dezelfde ervaring. Voor onze vakantie had ik een 5 tal routes gemaakt in Frankrijk, van bezienswaardigheid naar een mooi uitkijkpunt, naar een winkel en weer terug naar de camping, een rondrit langs mooie ( groene) wegen etc.etc. Niet een route werd door het systeem gevolgd, iedere keer weer werd ik een andere richting ingestuurd, een door mij geplande route van 1 uur werd 3 uur, en ga maar door. Ik heb het idee dat een door mij gemaakte route in TT Drive door het systeem werd aangepast naar snelste route of zoiets, zonder rekening te houden met de door mij gemaakte route. Naar mijn mening zou het systeem de door mij gemaakte route moeten volgen, zonder deze aan te passen. En ook mijn vraag, doe ik iets fout, zit er iets niet goed in mijn instellingen, of werkt het zelf maken van routes niet naar behoren? Graag een antwoord hierop. Met vriendelijke groet, Herman.
 8. Volgens mij wordt een melding pas verwerkt als er meer dezelfde meldingen zijn. Zolang je de enige melder bent zal er niets mee gebeuren. Dit zou e.e.a. dan verklaren.
 9. Het wijzigen van het beginpunt is op zich niet nodig. Als je een route wilt gaan rijden selecteer je de route, en het systeem zal je vanzelf naar het beginpunt toebrengen. Uit de gebruiksaanwijzing : Om naar het begin van de opgeslagen route te navigeren, selecteer je Rijd op je navigatiesys-teem. Het beginpunt van de opgeslagen route wordt omgezet in je eerste tussenstop en vervolgens wordt de route gepland. Je wordt vanaf je huidige locatie naar je bestemming geleid. Zodra je begint te rijden, wordt automatisch de reisbegeleidingsweergave getoond. Als je echt het beginpunt wil wijzigen: Tip: je kunt het navigatiesysteem op twee manieren gebruiken met een opgeslagen route: Selecteer het beginpunt van de route. Selecteer Wijzig in tussenstop wanneer het pop-upmenu wordt geopend. Je kunt ook Rijd naar route selecteren in het menu Huidige route. Veel succes. Herman
 10. Het apparaat moet wel degelijk zijn aangemeld om de gegevens te ontvangen. Tevens is regelmatig (dagelijks) updaten aan te bevelen voor de laatste info.
 11. Inderdaad een speciaal programma voor 45 km. voertuigen, alleen over zandpaden.
 12. Tja, een navigatiesysteem is en blijft een hulpmiddel. Het mooiste van de huidige generatie Tom Tom 's is dat je de route kan aanpassen. Dit jaar voor de vakantie ben ik gaan zitten en heb mijn route laten bepalen door Tom Tom. Daarna de route nagelopen, en aangepast op punten, waar ik anders wilde rijden dan Tom Tom, en ook een paar veranderingen aangebracht op punten die ik niet vertrouwde. Daarna deze aangepaste route op mijn systeem gezet als " eigen route" Alles bij elkaar een uurtje werk, maar mijn reis naar mijn vakantiedoel ( met tussenstop voor een overnachting) verliep zonder problemen. Onderweg kwamen wij zelfs een file tegen, waar Tom Tom ons vlekkeloos omheen liet rijden, en weer terug kwam op de door ons geplande route.
 13. Ik heb vorige maand de aanbieding gekregen en ook de 5200 aangeschaft, maar ik kon toen wel kiezen voor de 5200 of de 6200.