Manusco

Leden
 • Content count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Manusco

 • Rank
  25+ poster

Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Plaats
  Kampen
 • Mijn TomTom
  Go 5200 Wifi
 1. Uiteindelijk, na meer dan een week het minimaal 4 x per dag te hebben geprobeerd zonder goed resultaat, mijn systeem maar gereset. Dit schijnt te hebben gewerkt, het systeem staat nu te downloaden. Alweer een min punt voor TomTom. Het gaat wel heel hard nu met de minpunten !!!
 2. Tijdens mijn vakantie kreeg ik een melding dat er een nieuwe kaart (10.50) klaar staat. Nu een paar dagen terug van vakantie probeer ik de kaart te downloaden. Maar, zodra ik aangeef te downloaden krijg ik direct een melding "Oeps een foutje, probeer het nogmaals". Ik probeer inmiddels al een aantal dagen, verschillende keren per dag opnieuw de kaart te downloaden, maar helaas, de melding komt iedere keer weer terug. Voor zover ik kan beoordelen is wifi verbinding OK. Wie weet wat het probleem is, cq wat de doen? Herman.
 3. Inderdaad. Afgelopen week van links naar rechts en van boven naar beneden door Nederland gereden. Op heel veel ( de meeste !!!) wegen werd een foutieve maximale snelheid aangegeven. Het is dus duidelijk op de borden kijken, en NIET vertrouwen op de door TT gegeven snelheden. Ik had dit al eerder aangegeven, maar duidelijk niets aan gebeurd. Naar mijn mening gaat TT hard achteruit, ik betwijfel of mijn volgende systeem een TT wordt.
 4. OK, ga ik proberen. In ieder geval alvast bedankt voor deze tip.
 5. Teruggezet naar standaard modus. Maakt geen verschil. Ook hier met "vermijd tolwegen de onlogische / gekke / route. Inmiddels wat zitten spelen in Frankrijk, en daar werkt het zover ik kan nagaan wel goed. Het probleem zit dus waarschijnlijk in Nederland, waar MyDrive veel wegen als Tolweg ziet.
 6. In MyDrive kan je ook aangeven met een auto met caravan te rijden, daarvoor hoef ik dus geen extra ( duur) camperversie aan te schaffen. Vorig jaar op deze manier mijn routes gemaakt, en dat ging goed en probleemloos. En dit jaar lukt het niet. Dat is het probleem. Waarom krijg ik nu ineens onlogische routes?
 7. Geprobeerd, en inderdaad. Op de TomTom zelf wordt dan de juiste route gegeven. Het nadeel is dan echter dat ik niet kan aangeven met een auto met caravan te rijden. Het systeem houdt hier geen rekening mee, zodat het mogelijk is dat ik voor verrassingen kom te staan ( smalle straatjes, of verbod voor auto's met caravan ( b.v. door Luik heen)).
 8. Ik begrijp het ook niet. Ik heb vorig jaar op dezelfde manier mijn routes gemaakt. Dit ging perfect, en zonder problemen. Ik durf nu geen routes te maken, het eerste gedeelte van de weg weet ik, dus daar zie ik dat het niet goed gaat, maar wat gebeurt er met de rest? k zal MyDrive eens verwijderen, en opnieuw installeren, eens kijken of dat werkt.
 9. @Mr.M, Het bovenste plaatje is met "vermijden van tolwegen", het onderste plaatje met "niets vermijden". @lexzie, dan krijg ik weer een andere route: nl.
 10. En daar gaan we weer. Ik ben bezig om in MyDrive mijn routes uit te werken voor mijn vakantie naar Zuid Frankrijk voor mijn auto met caravan. Wij willen hierbij de tolwegen vermijden, en geven dit dus aan bij de opties. De eerste dag wil ik van mijn woonplaats Zwolle naar de camping Municipal in Metz. Als ik dit aangeef met "vermijden tolwegen" berekent MyDrive een fantastische route met vermijding van alle snelwegen, dus helemaal binnendoor. En dat zonder dat er tot Metz tolwegen zijn ! Dus toch duidelijk een grote fout van Tom Tom, die hopelijk zeer snel wordt gecorrigeerd. Op dit moment kan ik mijn systeem dus absoluut niet vertrouwen, en dat kan toch niet de bedoeling zijn. De onderste bijlage is de weg zoals die zou moeten zijn:
 11. Ik heb hier eerder nooit last van gehad. Dus moet het m.i. aan de laatste update liggen dat MyDrive dit nu wel doet.
 12. @Bika, Ja, dat klopt. Het onderste voorbeeld is ook de normale situatie, dus "met"tolwegen. De eerste geeft maar één mogelijkheid, dat is de route met "vermijden van tolwegen". @lexzie, Dit gaat over een route gemaakt im MyDrive, die ik wil doorsturen naar mijn systeem. Het gebruikte navigatiesysteem is hier niet van belang.
 13. Het gaat om de route van Kampen naar Marum ( Gr). Zie de bijlage.
 14. Gisteren even snel een route maken in MyDrive, die ik dan door kon sturen naar mijn Go 5200. Toen ik naar de gemaakte route keek leek mij de gemaakte route niet logisch, kris kras overal tussendoor i.p.v. de snelwegen. Na wat zoekwerk het probleem gevonden, voor mijn vakantie had ik routes gemaakt, en daarbij de optie "tolwegen vermijden"gekozen. Na dit te hebben uitgezet kreeg ik inderdaad een normale, snelle route via de snelwegen. Dit bevreemd mij, in Nederland zijn geen tolwegen, dus zou de gemaakte route niet moeten afwijken. Ik krijg sterk de indruk dat er bij de laatste up-date van alles is misgegaan, nu de tolwegen, en al eerder rapporteerde ik de snelheden, die niet kloppen.
 15. Gisteren en eergisteren behoorlijk veel gereden, dwars door Nederland. Hierbij viel mij inderdaad ook op dat er héél veel foute snelheden worden aangegeven. Op een 130 km weg gaf het systeem 100 aan, waar het 100 was 80, en waar ik 80 mocht werd ineens 130 aangegeven. Kortom, het is een ramp met de snelheden. Het ergste is dan nog dat ik heb ingesteld om een piepje te krijgen bij overschrijding van de snelheid. Het systeem blijft piepen. En om nog maar te zwijgen van de situatie dat ik nu te hard rijd zonder melding te krijgen!!