Albert

Leden
 • Content count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Albert

 • Rank
  10+ poster

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Informatie

 • Mijn TomTom
  TTG Classic gekocht in februari 2005
 1. Voordat wij afgelopen zomer in Zwitserland waren heb ik geinformeerd bij de Zwitserse overheid over flitspaal waarschuwingen op een NL navigatie. Bij aanhouden en kontrole mag er niets op staan voor Zwitserland, men kijkt niet naar andere landen waar dit wel mag zoals in oa. de Benelux. Ik heb dit mailtje gewoon uitgeprint meegenomen en op de USB stick. Bij de grens is mijn TTG gekontroleerd en de vriendelijke douane zag dat er flitspalen op stonden voor de Benelux en NIET voor CH en we konden doorrijden. Omdat we niet telkens uit de rij willen worden gehaald haal ik hem van de ruit en poets de zuignap kring even weg en plaats hem opnieuw uit het zicht van de douane weer terug. :dirol: groetjes, Albert Hieronder het antwoord en het adres van de Zwitserse Verkehrsambt. Sehr geehrter Herr ..... Solange Ihr Gerät KEINE POI-Warnungen f
 2. Tsja Tommies, dan zal ik wel saai zijn met m'n TT classic uit begin 2005 met laatste software en kaarten + flitspaal waarschuwing, hij doet het altijd en goed, ook toen m'n dochter een scooter ongeluk had s 'avonds en ik in de stress ergens in hoofddorp in een nieuwbouwwijk het adres moest zoeken. Onbetaalbaar zo'n ding ! De nieuwe XL + TMC geintergreerd zou mijn keuze nu zijn als ik er een kocht! groet, Albert
 3. Hoi Jos, Ik had ook eerst gezocht op het forum (en gevonden) hoe ik de favorieten kon overzetten en dat lukt ook wel met kopieren en plakken, maar alleen uit de oude kaart (Benelux) Als ik ook mijn favorieten wil hebben uit de andere 2005 Pluskaarten en ik wil dit ook kopieren & plakken in de nieuwe map.cfg dan lukt dit dus niet. Over het samenvoegen in Poiedit wat dus niet gaat bij mij kan ik niets vinden. Hopelijk heeft een van jullie een tip? groet, Albert
 4. Wie heeft een tip? Op mijn TTG classic succesvol Western Europe (naadloze kaart) gedownload & geinstalleerd + applicatie 6.52 op een nieuwe 2GB SD kaart. Daarna van mijn oude SD kaart de ITN-map gekopieerd naar de nieuwe kaart en flitspalen NL na eerst het "pad" in Western Europe gewijzigd te hebben. Alles werkte prima en er gingen geen gegevens verloren. Toen wilde ik uit de oude Benelux map en Duitsland plusmap 2005 mijn favorieten samenvoegen uit de map "map settings.cfg" maar dit lukte niet. Als ik de Benelux map kopieer en plak in Western Europe gaat dit goed maar hoe krijg ik nu de "map settings.cfg" inhoud uit mijn oude Duitsland kaart ook in dezelfde nieuwe "mapsettings.cfg" van Western Europe? Dit samenvoegen lukt wel in D-notes via kopieer en plak, ik zie ook via de verkenner dat dit gebeurt, maar als ik daarna het nieuwe samengevoegde bestand wil opslaan zegt windows dat dit (nog) niet gaat. Het zou leuk zijn want dan heb ik mijn Duitse en Zwitserse favorieten ook weer terug. vast bedankt, groet Albert "tevreden gebruiker vanaf februari 2005"
 5. Net zoals in de zomer van 2005 naar Zwitserland heeft mijn Classic (gekocht 2/2005) het nu met de nieuwste applicatie 6.15 het ook naar de Eifel in Duitsland prima gedaan. Kleine weggetjes zelfs het wildpad in het dierenpark in Daun (8km door een bos) ging prima. 6.15 lijkt iets stabieler en start wat sneller op en er zijn vaker de max. satelieten te ontvangen. Wel af en toe geen juiste kloktijd (hij blijft dan de laatste tijd van de vorige keer aanhouden en gaat na inschakelen daar mee verder ook al heeft hij dan een prima sateliet ontvangst) De gratis flitspalen van flitspalen.nl bevallen mij goed in NL. Nu nog iets betere (actuelere) kaarten en het is weer helemaal top! Mod: dubbele tekst en afbeeldingen verwijderd.
 6. Gebruik sinds februari 2004 mijn classic incl. laatste firmware en nieuwste europakaarten en heb veel baat gehad bij jullie niet aflatende inspanningen. Behalve flitspalen.nl en een paar POI gebruik ik de TTG om te navigeren en niet als alternatief speeltje. Dit navigeren doet hij gewoon goed met zelden een echte misser. Op vakantie in de huurauto in Portugal was het verdraaide handig en ik vind het nooit een probleem die 3-4 keer per jaar van kaart te wisselen bij ritten over de Benelux grens, daarvoor koop je niet de relatief dure 1,5Gb SD card. Bedankt jongens voor jullie vele nuttige tips, geduld met ons forumleden het TT bezoek en duidelijke verslag, "keep up the good work". groeten, Albert :P
 7. Gisteravond op mijn Classic (met nieuwe 2005 kaarten) de nieuwe firmware geinstalleerd na eerst een algehele backup gemaakt te hebben. Installatie ging goed. Ik moest wel (voor het eerst sinds aanschaf in februari dit jaar) een reset geven omdat de TTG niet verder kwam als het introductiescherm (nu is dit het fotootje van mijn VW Touran, maar toch....) Na de paperclip reset werkte alles goed, wat opviel dat de geluiden bij alle ingestelde nuttige plaatsen (dus ook de flitspalen) verschoven waren maar na correctie ging het navigeren vanmorgen als vanouds. :)
 8. :( Op 8-11 stond er een nogal negatief stukje over de TTG in Het Haarlems Dagblad. Op de Elswoutlaan stuurt de TTG de argeloze rijder tegen de rijrichting in terwijl het daar al jaren eenrichtingsverkeer is (alleen vlakbij landgoed Elswout mag dit wel voor zo'n 100 mtr.) De boswachter had het over levensgevaarlijke situaties ter plekke. Een grote foto v.d. TTG en door de autoruit heen zichtbaar het verbodsbord illustreerden het verhaal. De verslaggever had met zowel TomTom in A'dam alsmede ook met Teleatlas gebeld en die schijnen daar nogal laconiek op te reageren, de eerste zij niet aansprakelijk te zijn (erg gemakkelijk om te zeggen)terwijl Teleatlas zelfs zei dat de softwware (?) eens in de 10 jaar aangepast wordt,dit lijkt mij helemaal een sterk verhaal. Ondanks dat de kaarten van Teleatlas niet altijd kloppen (!) heb je naar mijn inzicht ook als automobilist je eigen verantwoordelijkheid en rij je dan gewoonweg niet door. Een zelfde situatie had ik nog zaterdag in de binnenstad van Leiden waar de TTG mij de Breestraat in wil laten rijden terwijl deze al jaren alleen voor bussen en taxi's toegankelijk is. Niet fijn, maar doorrijden omdat je TTG dit wil is nog stommer! Toch een gigantische antireklame voor TomTom. groeten Albert toch een enthousiaste classic user
 9. Ik heb een Touran en inderdaad een beetje spuug op de zuignap en no problems! Wel gemerkt dat als ik de beugel + TTG vanuit huis in een koude auto wil monteren de voorruit door je warme handen snel beslaat en dat de beugel er dan snel wil afvallen. Ik haal de beugel eruit ivm inbraak omdat men dan snel denkt dat de TTG ergens in de auto ligt.
 10. Hoi, Kan aan temperatuur verschillen liggen, een koude auto en een op kamertemp. TTG. De zuignap met je vinger iets vochtig maken en opnieuw vestklikken helpt bij mij goed. succes!
 11. :D :D :D Gefeliciteerd ! :D :D :D Deze site heeft me al vele malen op de rit gezet na m''n aanschaf in maart van de TTG. Ga zo door!
 12. Als je mijn verhaal leest bij vakantie "Alpen Misere" zie dat ik goed wegkwam met 'vermijd obstructie', Tommy leidde onze snel om de tunnel met file en bracht ons daarna weer op de juiste route. Ik denk (om in navigatie termen te blijven) dat er vele methodes naar 'Rome' leiden.
 13. Hoi! Net terug uit Duitsland en Zwitserland na ter nauwe nood ontsnapt te zijn aan de watersnoodramp in de Alpen. 2x geevacueerd waarvan 1x midden in de nacht en vervroegd naar huis want we zijn geen ramptoeristen. Met onze VW-Touran tot de flanken door het water bij Interlaken-CH gereden, geen centje pijn, alternatieve route TTG dwars door de Zwitserse Alpen in lichte paniek midden in de nacht ging fantastisch. Dwars door bossen, om tunnels heen kwamen we weer op de A8 bij Bern uit richting Basel. Ik mag rustig stellen dat TTG ons uit netelige zaken heeft gered, en nee ik heb OOK geen aandelen! M'n reisplan heen via Duitsland / Zwarte Woud en daarna naar Zwitserland ging prima! Heel relaxed, vlak voor Bern in een megafile vlak voor een 3km tunnel, maar dankzij 'vermijd obstructie 2000 m' via een afslag netjes erom heen en weer terug op de snelweg die heel lang LEEG bleef omdat de andere 'sukkels' de omweg niet konden weten. Zelfs mijn vrouw, sceptisch met alles wat electronisch is, was overtuigt en vond de investering in de TTG zijn geld waard! Ter plekke in CH danzij de TTG via leuke kleine weggetjes gereden, wat een groot voordeel is dat je op het scherm haarspinbochten tijdig ziet aankomen! Zoals boven geschreven raakte kort na onze aankomst de Alpen in zeer slecht weer en brak er algehele chaos uit. En weer redde de TTG ons in de nacht uit de nood met een goede omleidingsroute en een slaapadres onderweg naar huis in Duitsland. Tuurlijk, de TTG is niet heilig en er kan altijd wel iets beter maar globaal gesproken ben ik door ervaring een trouwe fan!! Ook hulde aan VW, de Touran is niets te gek en bracht ons veilig thuis!! groetjes, Albert (en een doorweekte familie) :) :) :)
 14. Ik start meestal als volgt (Benelux- en Duitsland-CH plusmap 2005) : selecteer Benelux+ map en voer je reisbestemming CH in, laat route berekenen. Kijk of resultaat je bevalt. Staat Venlo er niet bij selecteer 'reis via' en tik bij nuttige plaats 'grensovergang' in en laat route herberekenen. Herhaal dit tot je tevreden bent. Zelf heb ik alle door mij gebruikte grensovergangen eenmaal uitgezocht en als favoriet vastgelegd, handig en bespaart tijd. Je kan ook starten om zelf een reisplan te maken en GPS locaties op de kaart toe te voegen (wel goed inzoomen op het scherm anders selecteer je de verkeerde positie). Zo heb ik onze rit door de Alpen gemaakt en dit werkte vlekkeloos! Voor het navigeren via de TTG heb ik gemerkt geldt echt het motto ' vele wegen leiden naar Rome', het is aan jou welke methode je het handigste vindt! succes!
 15. :( In ons bedrijf rijden er div. collega's met een TTG Classic en prive gebruik ik ook een Classic met veel plezier. Ondanks onze goede gebruikser varingen met de Tommies is het bedroevend te constateren dat accesoires zoals oa. de External Antenna 1D00.001 niet te leveren is. Als ik van mijn 19 jaar oude Golf Cabrio een onderdeeltje nodig heb levert VW dit binnen enkele weken of zelfs uit voorraad, maar van een 5 mnd. oude TTG is het maar afwachten of mijn collega met z'n Citroen C5 (net een maand in gebruik) ooit normaal kan navigeren. In z'n oude leasbak werkte de TTG prima (geen Franse auto...) Succes is goed en gedeeltelijk ook verdient door Tom Tom maar nu ook nog de puntjes op de i graag! Groeten van een verder tevreden gebruiker! TTG classic + kaarten 2005 en firmware 5.201 en flitspalen