Sign in to follow this  
Followers 0
XC70

TomTom geeft aandelen uit

3 posts in this topic

Uitgegeven: 14 juni 2009 22:24

Laatst gewijzigd: 15 juni 2009 09:26

AMSTERDAM - De producent van navigatieapparatuur TomTom heeft voor 430 miljoen euro aandelen uitgegeven. Dat maakte het bedrijf in de nacht van zondag op maandag bekend. TomTom wil op deze manier zijn schulden teruggdringen.

TomTom gaat gebukt onder een schuldenlast van circa 1,16 miljard euro (aan het einde van het eerste kwartaal) als gevolg van de overname van de producent van digitale kaarten TeleAtlas in 2007 voor 2,9 miljard euro.

Door de recessie kampt TomTom al enige tijd met een teruglopende vraag naar navigatieapparatuur.

Investeerders Cyrte Investments en Janivo Holding tekenen voor in totaal ruim 100 miljoen in voor nieuwe aandelen TomTom.

De vier oprichters van TomTom tekenen voor 169 miljoen euro in. De rest wordt gegarandeerd door een consortium van de banken Royal Bank of Scotland, Rabobank, ING, Goldman Sachs en Deutsche bank.

Omzet

TomToms omzet in het eerste kwartaal daalde met 31 procent naar 213 miljoen euro. TomTom bleef in april vaag over de vooruitzichten voor de rest van het jaar.

Vrijdag stuwde een gerucht in de markt dat technologieconcern Apple een belang zou nemen in TomTom het aandeel fors. Topman Harold Goddijn verklaarde maandag tijdens een toelichting dat het bedrijf niet door Apple was benaderd.

Het aandeel sloot vrijdag 21,6 procent hoger op 7,48 euro. Met een half uur voor de aanvang van de handelsdag maandag stond TomTom indicatief ruim 5 procent lager.

Wyatt

Financieel directeur Marina Wyatt verklaarde maandag dat TomTom een boete heeft moeten betalen voor het openbreken van de kredietafspraken. Wyatt wilde niet zeggen hoe hoog de boete was.

TomTom zit binnen de nieuw vastgestelde bankconvenanten, de zogeheten verhouding tussen de nettoschuld en het bedrijfsresultaat, aldus de financieel directeur. "Wij zijn ervan overtuigd dat we ook binnen de afspraken blijven", aldus Wyatt. "We hebben zo voldoende ruimte om door te gaan met onze strategie voor de toekomst."

© ANP

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wat wilde Apple ook alweer kopen?

ehhhh... :nea:

Topman Harold Goddijn verklaarde maandag tijdens een toelichting dat het bedrijf niet door Apple was benaderd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0