Sign in to follow this  
Followers 0
starsky

TomTom levert kaarten aan Volkswagen.

7 posts in this topic

Daar heeft TomTom een belangrijke klant binnen gehaald.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hebben we het hier niet over Teleatlas, de kaartenbakker uit Belgie ?

 

Ja, ik weet dat TT die wat jaren geleden voor veel geld heeft over genomen....maar de maps komen volgens mij nog steeds daar vandaan.

 

Over VW gesproken : http://web.renault.nl/nieuws/Content.asp?mode=&ArtID=217&RubriekID=4&LocatieID=1&Zoekterm=#

(die zijn een beetje laat wakker geworden in Duitsland....of waren ze toen nog bezig met dat geweldige merk Navigon)tongue.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
AMSTERDAM (Dow Jones)--In een week waarin voor de financiele markten besluitvorming van de ECB centraal stond, de zorgen om de politieke situatie in Griekenland toenamen en waarin de wereld geschokt reageerde op terreuraanslagen in Frankrijk, kwam TomTom weer eens positief in het nieuws door een grote order van Volkswagen, uitbreiding van TomTom Traffic-diensten naar Mexico en Chili en met een marktanalyse dat het bedrijf potentieel flink kan profiteren van de ontwikkeling van zelfsturende auto's. Dat leidde tot een flinke koerswinst op weekbasis. 
 
TomTom nv (TOM2.AE) heeft lang op scepsis van marktkenners en analisten moeten rekenen. Na het succesverhaal van de marktleider in autonavigatiesystemen, werden CEO Harold Goddijn en zijn mensen steeds luider geconfronteerd met de voorspelling dat het snel over zou zijn met het succes van het bedrijf, omdat de markt voor navigatiekastjes verzadigd zou zijn. 
 
Maar dat werd deze week anders. Nadat diverse automerken al waren overgegaan tot het standaard inbouwen van navigatiesystemen en gebruik van apparatuur en kaarten van TomTom in hun modellen, kreeg TomTom deze week een mega-order van Volkswagen. Het bedrijf maakte dinsdag bekend kaarten voor navigatiesystemen te gaan leveren voor de modellen Jetta, Passat en Beetle van Europa's autofabrikant uit het Duitse Wolfsburg, te beginnen in Noord-Amerika vanaf het tweede kwartaal van dit jaar. 
 
Het bedrijf uit Amsterdam deelde daarmee een gevoelige tik uit aan het Finse Nokia, dat tot nu toe de leverancier van navigatiekaarten voor Volkswagen was. Het aandeel TomTom reageerde dinsdag direct met een stijging van 7% op de aankondiging. 
 
Rabobank Equity Research verhoogde dinsdagochtend de feestvreugde door het koersdoel te verhogen naar EUR7,40 van EUR7,00 bij handhaving van het buy-advies. De analisten reageerden daarmee niet alleen op de nieuwe deal met Volkswagen, maar betoogden ook dat TomTom potentieel groot kan profiteren van de trend naar semi-automatisch en geautomatiseerd auto rijden, wat kan resulteren in een grote vraag naar high definition kaarten, nauwkeurige routing software en accurate verkeersinformatie. 
 
SNS Securities veronderstelt dat Volkswagen de aanschaf van TomTom producten niet zal beperken tot Noord-Amerika en tot de modellen Jetta, Passat en Beetle, maar de opdracht zal uitbreiden naar andere regio's en automodellen. SNS stelt daarbij dat TomTom voortdurend marktaandeel wint in de auto-industrie en sterk groeit in de Telematics-markt met hoge marges. SNS Securities verhoogde zijn koersdoel naar EUR8,60 van EUR8,20 bij handhaving van een buy-advies. 
 
S&P Capital IQ verhoogde het advies voor TomTom naar hold van sell en het koersdoel naar EUR6,00 van EUR5,00. 
 
TomTom kwam woensdag met nog meer goed nieuws door te melden zijn verkeersinformatiedienst in Mexico en Chili te introduceren. "De lancering van TomTom Traffic in Chili en Mexico zal bestuurders, bedrijven en overheden helpen op de groeiende problemen van verkeersopstoppingen aan te pakken op hun wegen", zei hoofd van TomTom Traffic Ralf-Peter Schafer bij de aankondiging, die ervoor zorgt dat de service nu beschikbaar zal zijn in 43 landen. 
 
ING zette TomTom woensdag op zijn favorietenlijst en verhoogde het koersdoel naar EUR8,00 van EUR7,00 en merkte daarbij op dat TomTom zijn concurrentie- en marktpositie in Automotive-service versterkt en minder afhankelijk is geworden van persoonlijke navigatiekastjes. 
 
Beleggers reageerden positief op de nieuwe ontwikkelingen en zetten het aandeel op weekbasis 6,33% hoger tot een slotkoers van EUR5,83 op vrijdag.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0