Sign in to follow this  
Followers 0
RicoK

Kaartupdate lukt niet - oude kaart wordt niet overschreven...

3 posts in this topic

Vanavond mijn TomTom GO 500 (2013) aan MyDrive Connect aan OS X gehangen om de nieuwste kaarten die vandaag zijn vrij gegeven te installeren.

 

Hierbij doen de volgende problemen zich voor:

- Het 'Content downloaden op je computer' gaat in een soort van 'loop'. Zodra de 100% bereikt is gaat ie weer naar 0% en wordt de content weer binnengehaald. Dit tot enkele malen aan toe.

- Na enkele malen, ik heb het niet geturfd, maar ik denk zo'n 3 of 4 keer, misschien wel 5 keer, is alle content gedownload

- Hierna begint 'Content op je navigatiesysteem wordt bijgewerkt'. En dit lukt niet. De TT GO geeft een foutmelding evenals MyDrive. Wat blijkt? De oude kaart wordt niet overschreven, maar er 'naast' gezet? Dit omdat de ruimte op het 16GB SD kaartje na de niet voltooide installatie van de nieuwe kaart was terug gelopen van zo'n grofweg 8 GB naar enkele 10'en MB's. Op zich wel vreemd, omdat de nieuwe kaart sowieso kleiner is dan de resterende 8 GB. 

- En nu geeft de TT GO aan dat er geen kaarten beschikbaar zijn. Dit heb ik eerder gehad, dat ik heb gepost in een ander topic, enkele maanden geleden na de installatie van de vorige kaart (http://www.jouwtomtom.nl/forum/index.php/topic/25146-geen-kaarten-beschikbaar/?p=218308). Wel kort op elkaar trouwens die nieuwe kaarten. Ik dacht een keer per kwartaal, maar dit is de tweede update in het 3e kwartaal. Dit euvel loste zichzelf op door het meerdere malen herstarten van de TT. Maar nog evengoed is de melding nu wel nog steeds zichtbaar.

 

Mijn vragen:

- Waarom valt de download in de aangehaalde 'loop'?

- Waarom wordt de vorige kaart niet overschreven op de SD kaart, maar de nieuwe kaart er schijnbaar naast gezet gelet op de afgenomen resterende opslagruimte?

- Wat kan ik nu doen?

- Kan het zijn, dat de vandaag uitgebrachte kaart (te vroeg, want vlak achter de laatste?) niet correct is?

 

Edit: de geheugenkaart geeft niet aan dat er nog 53MB resteert, maar dat er 53MB is gebruikt en dus nog 15GB (!) beschikbaar is.

 

Hoe krijg ik dus weer een kaart op mijn TT GO500??

Edited by RicoK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gisteren kreeg ik melding dat de 9.55 ter beschikking was en ik heb dan maar mijn 1005 world aan mijn pc gehangen en de problemen begonnen, lang downloaden en een keer automatisch herbeginnen, content beginnen binnenhalen. Heb dan mijn tt eens losgemaakt en alles herbegon; Heeft zo een uur of meer geduurd en dan was de nieuwe kaart geladen.

Heb mijn tt dan losgemaakt en de kaart opgestart. Tot dan geen probleem.

Vandaag wou ik de tt gebruiken in de wagen maar hij startte op, meldde mij dat de route gewist was en het scherm werd zwart.

bij terug opstarten kreeg ik een schermtje dat ik nog nooit gehad had een soort verkleind scherm van een pc en dan kreeg ik mijn klassieke landschap en dan niks meer.

Herstarten met indrukken van startknop gedurende 10 sec gaf hetzelfde resultaat, noppes.

Toestel was compleet onbruikbaar.

Thuis terug aan de laptop gehangen geen resultaat. 

Dan maar sd kaartje verwijderd en terug geplaatst.

TT vroeg mij dit te formateren en dat  heb ik dan maar gedaan omdat daar volgens mij (en drive) toch bijna niks opstond dacht ik.

Daarna startte mij tt tot mijn grote verwondering toch op maar mijn kaart europa die ik gedownload had was verdwenen.

TT terug aan de drive gehangen en ik kreeg toegang en ging eens kijken via drive en wat stelde ik vast dat de kaart op mijn dc kaartje stont omdat mijn navigatie geheugen vol was. 

Dus ook bij mij is de oorspronkelijke kaart ook blijven staan waarschijnlijk en liep het darom mis.

Veiligheidshalve vermeld ik hier dat ik recent op win10 ben overgegaan en dit de eerste keer was dat mijn tt aan de pc hing onder win10?

Nu heb  ik alle kaarten van mijn tt gedaan (de hele wereld omdat de andere kaarten toch verouderd zijn en ik die niet gebruik) en ben er europa terug op aan het zetten.

Ik hoop nu dat die op mijn intern geheugen staat omdat er na opkuis genoeg plaats was volgen my drive.

Ik wacht af en zal dit vervolgen als tt en my drive klaar zijn.

 

Dus ik denk dat er door TomTom en de installatie toch iets verkeerd moet zijn gelopen omdat ik vaststel dat de vroegere kaart 950 niet overschreven werd.

Hopelijk komt mijn tt in orde want maandag heb ik hem nodig in Frankrijk...... 

 

 

 

UPDATE

 

Oef, ik heb alle kaarten verwijderd (uitgezonderd één) en de de kaart ven Europa terug op mijn navigatiesysteem gezet.

Heeft een tijdje geduurd maar alles lijkt terug ok te zijn. De kaart europa staat op het geheugen van mijn tt en niet op de sd.

Ik begrijp niet hoe het kon gebeuren, is de eerste keer dat dit mij overkwam.

Edited by jefken

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0