Raven_

Symbolen Go 6200 v2. en Traffic...

3 posts in this topic

Goede middag iedereen,

Zoals al eerder aangehaald hadden we echte problemen en file in Parijs en ik quote mezelf:

Citaat

Wel had ik enorm veel problemen met de TT 6200 op de ring in Parijs op 08/06, scherm viel regelmatig weg en de TT wist soms niet waar ik zat en wou me zelfs verkeerd sturen, gaf verkeerde afritten aan....

Ook had men vermeld op de Franse traffic zender dat we beter de binnenstad Parijs konden vermijden, reden onbekend.

 

Voor Parijs richting België kreeg ik dat groen symbooltje van alternative route (leek me dezelfde weg als vorig jaar) in de rechter balk en dat gaf aan +40, ik veronderstel dat dit +40 minuten zijn? Hoewel mijn gemelde verliestijd + 26min. was en gemeld bovenaan in de rechterbalk, vraag ik me af waarom TT dit dan vermeld? Dus ging ik daar niet op in!

Verder in de file kreeg ik nogmaals ineens een paar keer een groene afslag op het scherm en dit dan zonder groen symbooltje.. dit alles ging zo vlug dat ik nooit de mogelijkheid zou hebben gehad om te reageren ook zonder file... Ik moet wel zeggen de TT deed toen al raar...

Verder kreeg ik meer en meer symbooltjes lila/paars een stuk of 3 a 4 en een paar zeer lichte blauwe, allemaal alternatieve route's... en alle met een + aan minuten meer dan de rode gemelde verliestijd, daar tussen nog wat andere symbooltjes van werken en file of defect voertuig, echt gekken werk en totaal niet meer overzichtelijk.

Symbooltjes met een + tijd dan de vermeld verliestijd, zie het nut ervan niet in? Ook veronderstel ik dat die + tijd is op de oorspronkelijke aankomsttijd is en niet op de al gemelde verlies tijd? Want anders is het echt te zot!

 

Verder werkte de TT perfect op de gehele reis en uitstappen... Halverwege Augustus tot eind September vertrekken we weer... ik denk dan om Parijs dan voorgoed te vermijden overdag en zelfs in't weekend op de terugweg, oprijden is altijd s'nachts vanwege het doorreis hotel juist voor Madrid.

En wederom geef ik de TT een dikke buis op flitsers, verouderde informatie, totaal niet aanwezig of geen informatie van recente flitsers wat een verschil met SCDB die gelukkig op mijn oude TT 910 staat.

 

Foto

De grote ring rond Parijs (zoals ik hem noem) en deze ook al een paar keer heb gereden (laatste 2 jaar niet)... zit wel in mijn TT systeem (waarom gebruik ik hem dan niet, lol)

 

Screen Shot 2018-08-05 at 21.31.11.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat +40 is de besparende tijd ten opzichte van de huidige route, maar dat is OP DAT MOMENT, en doordat de drukte (zeker rond Parijs) continu wisselt kan het inderdaad dat de omweg maar 26 minuten korter duurde.

Op het moment dat er dus weer (door file) een andere kortere route is, zal die inderdaad weer als groen verschijnen.

Helaas is rond grote steden als Amsterdam maar zeker ook Parijs tijdens de spits het onmogelijk om zonder file rond de stad te rijden, dus mijn antwoord is dan ook "oogkleppen op en blik op oneindig" en hopen op een beetje geluk.

(wat ben ik blij dat ik niet meer wekelijks in Parijs hoef te zijn pfffff)

Edited by cortrans14
aanvulling

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 16/06/2019 om 11:13 zei cortrans14:

(wat ben ik blij dat ik niet meer wekelijks in Parijs hoef te zijn pfffff)

 

:laugh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now