Manusco

Mijn ervaring met mijn Go5200

17 posts in this topic

Hier een overzicht van mijn ervaringen met mijn TT Go 5200.

(Heel) veel jaren begon ik met een TT Start. Hierbij sloot ik een abonnement af voor updates, die ik jaarlijks moest verlengen. Hiervoor kreeg ik 4x per jaar een e-mail dat er een update klaarstond. Systeem aansluiten op de computer, de link aanklikken en hupsa, de update kwam zonder problemen binnen. Ook met de routeplanner nooit problemen of gekkigheden mee gemaakt, dus tot het eind toe was ik zéér tevreden met dit systeem. Totdat ik een aantal jaren geleden een bericht kreeg dat dit systeem niet meer werd ondersteund, en ik de mogelijkheid kreeg een nieuw systeem te kopen met korting. Dat kwam op zich goed uit, ik was net met pensioen gegaan en we hadden onze vouwwagen ingeruild voor een caravan, en bij de nieuwe systemen is het mogelijk  een route te maken voor een auto met caravan ( via TT MyDrive). Ik heb toen gekozen voor de TT Go5200.

Updaten ging via Wifi. De eerste tijd werkte dit prima, maar na een tijd begonnen de problemen. De Wifi kon regelmatig geen verbinding maken, en ik moest iedere keer het een aantal keren proberen voordat de update slaagde. Een aantal keren werd de update halverwege onderbroken, en moest ik later nog een keer opnieuw beginnen. Totdat het lukte om contact te krijgen was het systeem niet bruikbaar. Tot 2x toe liep het systeem door de onderbreking volledig vast, en was het nodig het systeem eerst volledig te resetten voordat ik weer kon updaten. Dit aangegeven via dit forum, en daar kreeg ik de tip dat updaten ook mogelijk was via TT MyDrive Connect. Programma gedownload, systeem aangesloten en ja, op deze manier lukte het om snel en zonder problemen up te daten. Maar na een tijd hield dit ook op, Connect deed het niet meer. Op dit forum werd  mij geadviseerd Connect opnieuw te oploaden, en dat lukte een paar keer. Wel iedere keer met opnieuw uploaden van Connect !! En nu werkt het weer niet. Bij het aansluiten van mijn systeem start Connect niet meer vanzelf op, en moet ik het programma handmatig opstarten. Met het gevolg dat Connect mijn systeem niet herkend, en ik dit een aantal keren moet herhalen voordat het systeem is aangesloten met Connect.

De afgelopen jaren zijn wij met de caravan op vakantie geweest in Nederland en Duitsland. Hiervoor heb ik routes gemaakt via MyDrive. Dit werkte prima, nooit problemen ondervonden met de routes. Echter, vorig jaar zijn we naar Frankrijk geweest. En hierbij ondervonden we een aantal keren toch een probleem met de gemaakte routes. Omdat ik er van uit ging dat dit aan mij lag ( te snel en zonder controles routes gemaakt) er dit jaar eens uitgebreid voor gaan zitten, en zeer nauwkeurig en met controles een route uitgestippeld naar Zuid Frankrijk. Omdat we een aantal dingen wilden bekijken  / bezoeken met een aantal tussenstops. De enige optie die ik gebruikte was “tolwegen vermijden”.  De route ging van omgeving Zwolle naar Charleville / Auxerre / Clermont Ferrand / Florac. Het ging direct al fout in Nederland. De logische route is A50 naar Arnhem, A50 naar Nijmegen, A73 naar Roermond, en A2 naar Maastricht. Maar helaas, het systeem stuurde mij direct al via allerlei N wegen naar Maastricht, om daar de A2 op te rijden. Als ik de optie “tolwegen vermijden” uitzette ging het wel goed. Hallo, in Nederland tolwegen voor een auto met caravan ????? Omdat dit niet lukte de route maar in 2en gehakt, 1e van Zwolle naar Charleville, zonder beperkingen, en 2e verder naar Zuid Frankrijk met de optie tolwegen vermijden. Route uitgebreid gecontroleerd en nagekeken, alles klopte, dus rijden maar. Totdat het systeem mij in Belgie plots van de snelweg af wil laten rijden. Ik kon mij dit niet herinneren, dus voor de zekerheid gestopt en de route nagekeken. Blijkt dat het systeem mij van de snelweg af wil laten rijden, op een weggetje naar de eerste de beste rotonde, mij hier 4 kwart omheen laat rijden, om vervolgens weer terug te rijden naar de snelweg en hier mijn weg te vervolgen !! Dit later nog eens teruggekeken in MyDrive, en daar komt dit niet voor. Ditzelfde gebeurde later nog een keer.

De 2e dag van Charleville naar Auxerre. Hier stuurde het systeem mij volledig anders dan de route die ik had gemaakt. Omdat ik in deze omgeving niet bekend ben, vertrouwde ik volledig op mijn systeem. Plots stond ik, met een caravan van 2,30m breed, op een weggetje van 2,60 breed, met links van mij een afgrond, en recht van mij een bergwand, en kon ik geen kant op! Dus op goed geluk maar verder gereden. Het is goed dat wij geen fietser zijn tegengekomen, want zelfs dat had een probleem opgeleverd. Het weggetje stuurde ons langs dorpjes, waar boeren en buitenlui vol verbazing naar ons stonden te kijken. Ja, geen wonder. Ook werden wij geconfronteerd met een daling van 12%, direct gevolgd door een stijging van 14%. Gelukkig recht naar beneden en recht omhoog. Daarna de auto aan de kant gezet en de kaart er bij genomen, en gezocht naar de weg die ik toch duidelijk via MyDrive had gemaakt. Klopte dus werkelijk niets van. De route verder via de kaart gereden, en niet meer gelet op mijn systeem. Wel het systeem er bij gezet. Hierbij constateerden wij regelmatig zeer onlogische routes van het systeem.

 

Kortom, wat een kl..e systeem. Je kunt er niet op vertrouwen, en dit systeem is weggegooid geld.

Wellicht werkt het voor een single auto wel goed, maar voor een auto met caravan absoluut niet, ondanks de uitingen van TT, dat dit wel het zou kunnen.   

Share this post


Link to post
Share on other sites

De meesten van jullie hier, die er al wat jaren lid van zijn, weten dat ik al 31 jaar koerier ben, maar sinds April dit jaar is dit opeens vrijwel stil gevallen vanwege problemen met mijn rechtervoet, toch heb ik ook dit jaar met een nieuwe kaart meegemaakt (net als Manusco hierboven) dat je rijdende op een NL'se snelweg opeens moet afslaan, een ventweg op moet en daarna weer terug de hoofdbaan op.

Nu kan het zijn dat de HDTRaffic van Tomtom ergens een file ziet en mij daarom wil laten afslaan, ook komt het weleens voor rijdende op de A4 van R'dam naar Haarlem, dat je bij het Prins Clausplein even rechtsaf moet houden de ventweg op en na 2 km weer gewoon op de A4 zit, omdat er op de Hoofdbaan een stukje file staat, dan krijgt de Tomtom altijd een klopje op zijn ''schouder'' van mij......maar het komt meer voor ja en dat komt pas voor als je net een nieuwe kaart erop hebt gezet.

Hopelijk lezen ze hier mee, de kaartenbakkers (was vroeger Teleatlas, maar al jaren van Tomtom), het komt iets teveel voor.:unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het komt mij vreemd voor dat dit alleen bij een file zou gebeuren. Ik heb mijn systeem zo ingesteld,  dat hij eerst toestemming moet vragen om bij een file om te rijden. Deze melding kreeg ik niet. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kortom, het zijn (helaas) de goede systemen van "vroeger" niet meer...... 

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 uur geleden zei cortrans14:

Kortom, het zijn (helaas) de goede systemen van "vroeger" niet meer...... 

Ik heb inmiddels wel ontdekt dat de premium 5 of 6 inch (de 5 heb ik eerder gehad) de snelst werkende Tomtom's zijn qua herberekenen en dus routes zoeken....die heeft dan nog een ingebouwde sim kaart voor Live traffic, maar zijn niet nieuw meer te koop bij zaken als Bol.com of Coolblue....laat staan bij Tomtom en als je er al eentje kan vinden (nieuw) heeft hij de NL'se taal niet beschikbaar, ik weet niet of je net als vroeger losse stemmen kunt bijvoegen...zal wel een partij zijn uit Joegoslavie of zo.

Ik ben zo blij dat ik alles Livetime heb, kaarten, file info, flitsers op de Go 620, ik lees bij de nieuwere modellen (Discovery e.d.) krijg je nog maar een jaar erbij daarna betalen betalen.:unsure:

Ook al rijd ik lang zoveel niet meer dan voorgaande jaren (gem 80 t/m 110.000 km p/jr), het zal nu nog 20.000 zijn, toch wil ik nog steeds een snel werkende TT van 6 inch met alles levenslang, merk dat TT steeds minder apparaten verkoopt met ingebouwde SIM...tenzij anderen mij hierin kunnen adviseren, hou mij graag aanbevolen.:good:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn trucker 6000 is ook voorzien van ingebouwde Sim en livetime file en kaart update maar zal ooit een keer de geest geven (hoop het voorlopig nog niet) maar hoop inderdaad ook weer een apparaat terug te krijgen die alles livetime heeft met ingebouwde sim

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 20-10-2021 om 18:07 zei Manusco:

Het komt mij vreemd voor dat dit alleen bij een file zou gebeuren. Ik heb mijn systeem zo ingesteld,  dat hij eerst toestemming moet vragen om bij een file om te rijden. Deze melding kreeg ik niet. 

Nou ja, dat bedoelde ik aan te geven....maar met jouw instelling (waarschuwen als er een file is) moet dat dus gewoon een kaartfout zijn.

IK heb overigens file meldingen op automatisch staan, dus niks vragen....voordeel is dat je niet telkens op je TT moet gaan lezen wat voor file het is en hoe lang enz....ik word het liefst zo min mogelijk afgeleid onder het rijden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn 6200 6 inch ook met ingebouwde sim wil ik wel upgraden naar een 7 inch als die er zou zijn met alle
opties van de 6200, helaas is dat er niet.
Dus livetime kaarten en flitsers en een ingebouwde sim.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 23-10-2021 om 13:37 zei Bika:

Mijn 6200 6 inch ook met ingebouwde sim wil ik wel upgraden naar een 7 inch als die er zou zijn met alle
opties van de 6200, helaas is dat er niet.
Dus livetime kaarten en flitsers en een ingebouwde sim.

 

De Discover en Expert (450 euro) zijn er wel in 7 inch, maar het is wat onduidelijk of er nu een SIM kaart in zit of niet, daarom blij met mijn Go 620 waarvan ik zeker weet dat die levenslang gratis files, flitsers en kaarten heeft....ook al ontvang ik flitsers via internet van mijn mobiel, maar dat werkt al een tijdje prima, geen extra kosten op je abonnement, ook niet toen ik nog veel km's reed (dat is nu even gestopt vanwege mijn voet).

 

UPDATE : nee, lees net bij Bol.com dat zelfs de Expert van 450 euro voor vrachtwagens, files krijgt via je mobieltje...dus geen ingebouwde SIM meer...lijkt wel of ze daarmee zijn gestopt? :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 uur geleden zei BramvT:

UPDATE : nee, lees net bij Bol.com dat zelfs de Expert van 450 euro voor vrachtwagens, files krijgt via je mobieltje...dus geen ingebouwde SIM meer...lijkt wel of ze daarmee zijn gestopt? :unsure:

 

Dan blijft mijn 6200 nog wel even dienst doen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Citaat

lijkt wel of ze daarmee zijn gestopt? :unsure:

 

Zou mij niet verbazen. Zoals je in mijn 1e post kunt lezen gaf dit constant problemen. Las ook veel over problemen op deze site. Lijkt mij dus nooit een succes geworden.

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 minuten geleden zei Manusco:

 

Zou mij niet verbazen. Zoals je in mijn 1e post kunt lezen gaf dit constant problemen. Las ook veel over problemen op deze site. Lijkt mij dus nooit een succes geworden.

 

 

Ik rij al heel lang met een TT met sim erin, kan me niet herinneren dat dat problemen heeft gegeven.

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 uur geleden zei Bika:

 

 

Ik rij al heel lang met een TT met sim erin, kan me niet herinneren dat dat problemen heeft gegeven.

Dat is hier op het forum al eerder aan de orde geweest, o.a. door mijn ervaringen maar ook enkele Belgische forumleden....heb met verschillende uitvoeringen van een Tomtom met ingebouwde SIMkaart (van Vodafone) problemen gehad in Belgie...ging je de grens over bij o.a. Hazeldonk dan stopte de file info en kreeg je een kruisje te zien en dat kruisje bleef er ook tijdens de rit IN Belgie....oftewel geen file informatie, lekker was dat wanneer je bij de Ring Antwerpen kwam waar altijd wel wat aan de hand is.:unsure:

Ik heb menigmaal de Tomtom opnieuw laten opstarten met de trommels (dus niet alleen uit en aan) en dat waren o.a. de Go 950, de Go 1005, de Go 5200 en de Go Premium 5 inch...allemaal dus met ingebouwde SIM kaart.

Sinds ik de Go 620 heb, die via mijn mobiele telefoon (KPN) de internetverbinding verzorgt, is het probleem bij de Belgische grensovergang voorbij, vrijwel ongemerkt schakelt die over op de Belgische provider.

Nu heb ik ook al een tijd een 2e mobiele telefoon bij mij, die op Vodafone werkt, ik zal daar eens Mydrive op zetten, mocht ik een keer weer naar Belgie moeten, dan eens kijken of die dan wel gewoon de Belgische provider pakt...maar ik vermoed dat het puur alleen aan die ingebouwde SIMkaart ligt die Tomtom in zijn toestellen zet.

Het is dus niet bij 1 model geweest, maar verschillende zoals ik hierboven schreef, met Mydrive via je mobieltje werkt het prima, overigens werkte hij wel in Duitsland, maar ja...Vodafone schijnt daar vandaan te komen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ten aanzien van de korte tijd dat ik een TT had waarbij mijn smartphone de data verbinding had .. ik werd gek dat twlkwn ik de data verbinding opnieuw moest opbouwen. 

 

Was verbinding met telefoon weer weg. Dus ook dat heeft zo z'n con's... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Met mijn TT 6250 Professional met ingebouwde simkaart nog nooit last gehad  in welk land ik kwam dat de filemeldingen het niet deed.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 24-10-2021 om 18:01 zei BramvT:

De Discover en Expert (450 euro) zijn er wel in 7 inch, maar het is wat onduidelijk of er nu een SIM kaart in zit of niet, daarom blij met mijn Go 620 waarvan ik zeker weet dat die levenslang gratis files, flitsers en kaarten heeft....ook al ontvang ik flitsers via internet van mijn mobiel, maar dat werkt al een tijdje prima, geen extra kosten op je abonnement, ook niet toen ik nog veel km's reed (dat is nu even gestopt vanwege mijn voet).

 

UPDATE : nee, lees net bij Bol.com dat zelfs de Expert van 450 euro voor vrachtwagens, files krijgt via je mobieltje...dus geen ingebouwde SIM meer...lijkt wel of ze daarmee zijn gestopt? :unsure:

Dat zal door de problemen komen met Vodafone, ook vandaag lag de file service er weer 3 uur uit.

Met een ingebouwde sim zit je aan Vodafone vast.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 24-10-2021 om 19:41 zei Bika:

 

 

Ik rij al heel lang met een TT met sim erin, kan me niet herinneren dat dat problemen heeft gegeven.

De laatste 2 weken toch al 3 keer dat Vodafone het al liet weten, en ik zonder file info zat op momenten dat het echt niet uitkwam....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now